Q: Hoe gebruik ik de producten van Arctic Snus? Wat is snus?

A: Per traditie is snus een Zweeds product, en de traditionele vorm hiervan bevat tabak. Bij Arctic Snus verkopen wij deze traditionele vorm niet, omdat deze tabak bevat en dus tegen de richtlijnen van de Europese Unie ingaat. De correcte terminologie voor de producten die wij verkopen zijn 'nicopods' of 'nicotine pouches'. Echter, in de volksmond worden deze pouches nog steeds genoemd als 'snus'. Al onze producten zijn vrij van tabak, maar bevatten wel nicotine.

De producten die wij verkopen zijn verpakt in kleine bakjes, waarvan de inhoud een aantal kleine zakjes met poeder heeft. Deze zakjes kunt u aan het uiteinde vastpakken met uw vingers, waarna u het onder uw lip kunt plaatsen. Het makkelijkste is om met één hand uw lip omhoog te trekken en met uw andere hand het zakje net boven de tanden te plaatsen.

Het zal in een mum van tijd een fris, tintelend effect geven. Het zakje kunt u daarna of deponeren in het bovenste gedeelte van uw bakje of in de prullenbak. Wees bewust van het milieu wanneer u uw pouches weggooit.

Mocht u hoofdpijn, misselijkheid of draaierigheid ervaren, dan kan het zijn dat het nicotinegehalte te hoog is voor u. Ons advies is om een minder sterke pouch te nemen om zo langzaam uw tolerantie op te bouwen.

Q: Verkopen jullie snus die tabak bevat? Is snus legaal?

A: Nee, wij verkopen geen traditionele snus. Alhoewel onze naam Arctic “snus” is, verkopen we alleen nicotine pouches die geen tabak bevatten. De manier van gebruik is hetzelfde maar onze producten zijn 100% vrij van tabak. De producten die wij verkopen zijn daarom legaal voor verkoop en consumptie binnen de Europese Unie en Nederland. Snus die tabak bevat is niet legaal in Nederland.

 

Q: Wat zijn de voordelen van snus?

A: Snus kan worden gebruikt in op plekken waar roken verboden is. Voornamelijk tijdens het werk, in het vliegtuig of andere reizen, in restaurants of zelfs bij anderen thuis. Snus geeft geen rookgeur af en is dus niet vervelend voor uw naasten. Vooral in het gezelschap van uw kinderen is snus een betere optie dan roken, omdat uw rook niet in hun longen terecht zal komen. 

De regel- en wetgeving voor onze producten verschilt van land tot land. Het is dus belangrijk om te checken of onze producten gebruikt mogen worden tijdens uw reis. Arctic Snus is niet aansprakelijk voor enige complicaties die hieruit ontstaan.

Q: Voor wie zijn jullie producten?

A: Onze producten bevatten nicotine en zijn dus voor volwassenen. Onze consumenten horen boven de 18 jaar te zijn. Wij maken hier geen uitzonderingen in.

Consulteer met uw arts als u onze producten wilt gebruiken in combinatie met medicatie. De producten zijn niet bestemd voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Het is niet aangeraden onze producten te gebruiken als u last heeft van hart- en vaatziektes, diabetes of bijvoorbeeld last heeft van bepaalde allergieën, depressie of astma.

Het gebruik van onze producten kan in zeldzame situaties leiden tot misselijkheid,  kortademigheid, diarree, hoofdpijn, duizeligheid en andere symptomen. Mocht u gevoelig zijn, wees dan voorzichtig. Gebruik met mate. 

Q: Kan ik mijn aankoop retour zenden?

A: Omdat onze producten zijn gemaakt voor consumptie en een houdbaarheidsdatum hebben doen wij niet aan retourneren. Mocht er iets mis zijn met uw order dan kunt u altijd contact opnemen met onze support service. Wij streven er naar om uw problemen in een gepaste manier te verhelpen.

 

Staat je vraag er niet bij? Vul dan ons contactformulier in!