Wetgeving Tabak: wat gaat er gebeuren met snus?

Roken wordt met de ingang van het nieuwe decennium steeds minder populair. Mede dankzij de wetgeving in Nederland is er kortweg minder vrijheid voor rokers. Onze producten zijn hier de perfecte oplossing voor. In deze blogpost vertellen wij waarom.

De Rijksoverheid heeft een enorm offensief gelanceerd om roken en de verkoop van tabaksproducten tegen te gaan. Het Nationaal Preventieakkoord streeft ernaar om in 2040 een generatie Nederlanders te hebben die geheel rookvrij is. Enkele maatregelen die bij dit akkoord aansluiten zijn de volgende:

  • Vanaf 2020 en 2025 zullen publieke ruimtes zoals ziekenhuizen, speeltuinen, schoolpleinen, sportverenigingen en dergelijke rookvrij gemaakt worden. In 2022 zullen rookruimtes worden gesloten in restaurants en ook in de publieke sector. Verder zijn er een aantal gemeenten in ons land die een campagne zullen voeren tegen roken en tabak.
  • Een verhoging van de accijnzen, met als uiteindelijk doel dat een pakje sigaretten 10 euro zal kosten in 2023.
  • Een groot aantal verkooppunten zullen worden gesloten. Lidl en Kruidvat zijn grote spelers die hebben besloten geen tabaksproducten meer aan te bieden. Vooral met het etalageverbod zullen ook andere verkopers ongetwijfeld volgen.

De nicotinepods die worden aangeboden door Arctic Snus zijn geheel vrij van tabak en zijn tevens rookvrij. Hierdoor vallen onze producten niet onder de Tabaks- en rookwarenwet. Dit betekent dus dat de snus die wij aanbieden niet zal worden geraakt door deze nieuwe beleidspunten. Snus die tabak bevat valt daar wel onder, maar die is niet verkrijgbaar bij Arctic Snus. Klanten kunnen snus kopen bij Arctic Snus, als een alternatief voor roken. Dit is vooral een oproep voor personen die willen stoppen met roken.

Integendeel tot roken is het gebruik van tabakvrije snus niet schadelijk voor uw naasten. Er komt geen rook vrij en is dus een manier van nicotine-inname zonder de productie van rook of enige andere uitstoot. Onderzoek toont aan dat mensen die overstappen van roken naar het gebruik van snus minder kans hebben op orale vormen van kanker, maar ook minder kans op maagkanker en longkanker. Daarnaast werd er ondervonden dat er geen correlatie is tussen kanker, hartziektes en het gebruik van snus. Snus is dus een gezondere keuze ten opzichte van roken en het gebruik van sigaretten.

Bent u een beginnende gebruiker en heeft u nog nooit snus geprobeerd? Neem dan een kijkje op onze pagina. Daar kunt u bijvoorbeeld LYFT kopen, wat een uitstekend instapproduct is. Voor ervaren gebruikers wijzen wij u door naar sterkere varianten zoals Killa. Mocht u iets zoeken wat hier tussenin ligt, dan kunt u overwegen om ACE te kopen.